Vær og klima, turmuligheter og fritidsaktiviteter

Været og klimaet i området får FEAS som utbyggere mye skryt av fra de ca 60 Bergens-familiene som har kjøpt hytte på Filefjell av FEAS.  Lærdalsområdet er kjent for tørre varme somre og stabile gode vinterforhold, med gode turmuligheter og friluftsopplevelser hele året.  FEAS har egen løypeprepareringsmaskin og snøscooter. Løypenettet FEAS kjører i samarbeid med kommunen m.fl. er knyttet sammen med løypenettet i Vang.  Det er vanlig at man kan bruke skiene fra desember til langt ut i mai i dette fjellområdet.  Terrenget er variert med slakkere høyfjellssletter og alpine topper på opp til 1.920 moh. i dagsturavstand. 

I Gramstølen hyttefelt har man passe avstand til to alpinanlegg: knapt 20 min til Tyin-Filefjell og ca 40 min til Hemsedal-anlegget.  Man har muligheten når man vil «i bakken», samtidig som man slipper nærhet til dominerende alpinanlegg og alt som følger med disse for omgivelsene.  FEAS har erfart at noen prioriterer nærhet til alpinanlegg av hensyn til barn og unge, men i et livsløpsperspektiv er beliggenheten på Gramstølen nærmest ideell.   

Det er god tilgang til jakt og fiske med hytte på Filefjell.  Ørretfiske i Lærdalsfjellene er lett tilgjengelig fra Gramstølen, rimelig og eventyrlig! Nå er også fisket i «Verdens flotteste lakseelv» - Lærdalselva gjenåpnet. 

Særlig om sommeren er en halvtimes biltur til Lærdalsøyri en attraksjon, både kjøreturen i flott og frodig natur med aktive landbruksområder og med pulserende liv i den gamle kjøpstad med sine ca 170 vernede trehus fra før år 1860, se http://www.laerdal.kommune.no/gamle-laerdalsoeyri.4798463-164581.html ogandre attraksjoner http://www.laerdal.kommune.no/attraksjonar-attractions.164581.no.html      

Med hytte på Filefjell er man midt i Sør-Norge. Man kan variere dagsturer til Sognefjorden og Jotunheim.

Dersom du er på «jakt» etter hytte på fjellet – hytte på Filefjell - er visning i Gramstølen hyttegrend et «must» før man bestemmer seg for område og tomt. Det er tomten som er unik – hytter kan produseres slik kunden ønsker den.

Ta kontakt for visning